Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση κατόπιν της κοινοποίησης της λίστας των σκαφών που θα υποστούν έλεγχο για την πιστοποίηση της πραγματικής ιπποδύναμης.

Κάποιοι υπάλληλοι του ΥΠΑΑ&Τ και της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας μαζί με την Δ/νση Ελέγχου Πλοίων και την σύμφωνη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας συνεχίζουν τις απάτες και την τρομοκρατία σε βάρος των ψαράδων όλης της χώρας, οδηγώντας τον κλάδο στον αφανισμό και τους ψαράδες στην εξαθλίωση.
Τώρα είναι πλέον η ώρα με την εφαρμογή του 1224/2009 και του 404/2011 που αφορούν και τους ελέγχους για τις ιπποδυνάμεις αλιευτικών σκαφών, να αναδείξουμε το πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις χώρες - μέλη της  ΕΕ και να απαιτήσουμε την άμεση κατάργηση της σχέσης 1 προς 1 στην ιπποδύναμη. 
Η μηχανή έχει να κάνει με την ασφάλεια των ψαράδων και ειδικά των παράκτιων, οι οποίοι διαθέτουν μικρά σκάφη τα οποία είναι εκτεθειμένα σε κακές καιρικές συνθήκες. Ο έλεγχος που επιχειρείται δεν έχει να κάνει με καθαυτές τις μηχανές αλλά με τον απόλυτο έλεγχο των ψαράδων και την έλλειψη πολιτικού αναστήματος.

Συνάδελφοι, θέλουν να μας διώξουν από τη θάλασσα γιατί θέλουν να ελέγχουν απόλυτα την παραγωγή και την διακίνηση των ψαριών.
Οι δήθεν τυπικοί έλεγχοι που επικαλούνται οι υπάλληλοι των συναρμόδιων υπουργείων δείχνουν την διαπλοκή και την διαφθορά που κυριαρχεί στον χώρο καθώς θέλουν να ελέγχουν μέσα από το στομάχι το μυαλό των ανθρώπων.
Ξεκίνησαν στις ΗΠΑ με την απαγόρευση καλλιέργειας σπόρων και θα το εφαρμόσουν σε όλον τον κόσμο.
Όλα συμμετέχουν στο παιχνίδι. Οι μηχανές, το VMS, τα δίχτυα ακόμη και λεγόμενες προστατευόμενες περιοχές.
Για τα παιδιά μας πρέπει να αντισταθούμε.
Όλοι επι ποδός για τις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη.
Η θα ανατρέψουμε αυτά τα σχέδια ή σταδιακά θα μας συντρίψουν έναν - έναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!