Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τύπου των ψαράδων απεργών πείνας

Με το απο 30/10/2017 δελτίο τύπου του ΥΠΑΑ&Τ, επιχειρείται να δοθεί άλλοθι στην εγκληματική αποφαση του Υπουργού να επαναφέρει στην ενεργό δράση το αλιευτικό εργαλείο της βιντζοτρατας.
Ο Υπουργός ανέφερε οτι η χώρα κινδυνεύει με πρόστιμο απο την Ε.Ε λόγω μη εκπόνησης διαχειριστικού σχεδίου για το συγκεκριμένο αλιευτικό εργαλείο. 
Δεν ανέφερε ομως οτι το διαχειριστικό σχέδιο αυτο αφορά την αλιεία της βιντζοτρατας εξω απο την ισόβαθη των 50μετρων και του 1,5 ν.μ απο την ακτή, όπου διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χώρου των ψαριών και της Ποσειδωνίας που υπήρχε σε μικρότερο βάθος απο τα 50μ και σε μικρότερη απο την ακτή.
Η επιβολή διαχειριστικού σχεδίου για την αλιεία στην ακτή επέβαλλε τη μαζική καταστροφή του γόνου των ψαριών αλλα και της Ποσειδωνίας που φωτοσυνθέτει μεχρι τα 50μ. 
Επίσης με βάσει τις φόρμες καταγραφής των αλιευμάτων, όπως αυτές δομήθηκαν στην υπό αριθ. 7317/142567-18/12/15 απόφασης του Υπουργού, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την αλλοίωση των επιστημονικών δεδομένων τα οποία τεκμηριώνουν την παρέκκλιση για επαναφορά της βιντζοτρατας.
Επιπλέον η χορήγηση του κωδικού της πεζότρατας SB που εχει καταργηθεί με το ΒΔ 817/66 στη βιντζοτρατα, προκειμένω να εργαστεί αποτελεί απάτη για την οποία θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας. 
Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβει άμεσα ώστε να σταματήσει αυτη η εξω απο κάθε έννοια νομιμότητας απόφαση του Υπουργού για την επαναφορά της βιντζοτρατας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!