Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Να σταματήσει η αλιεία με μηχανότρατα στα διεθνή ύδατα.

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών αγωνίζεται για να σταματήσει η αλιεία με μηχανότρατα στα διεθνή και στο πλαίσιο αυτό στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα της μέσης αλιείας.



Παραθέτουμε παλαιότερη επιστολή μας..


Μεσολόγγι  25/01/2013
Α.Π: 28
ΠΡΟΣ: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
 α. Γραφείο Υπουργού
             β. Γραφείο Γενικού Γραμματέα
             γ. Γενική Δ/νση Αλιείας
ΚΟΙΝ: 1. Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας
 2. Γραμματεία της Κυβέρνησης
             3. Περιφερεικές Αυτοδιοικήσεις
             4. Πολιτικά κόμματα
 5. Οικολογικές οργανώσεις
             6. ΜΜΕ

«Θέμα: Χορήγηση αδειών για αλιεία στα διεθνή ύδατα»

Κύριε Υπουργέ,
Κάθε χρόνο παρατηρείται κατά την απαγορευτική περίοδο για το αλιευτικό εργαλείο μηχανότρατα να χορηγούνται άδειες από τις περιφερειακές διοικήσεις σε κάποια σκάφη να αλιεύουν στα διεθνή, πράγμα που είναι σε πλήρη αντίθεση με την θέση της πλειοψηφίας των ψαράδων όλης της χώρας.
Πληροφορίες θέλουν το υπουργείο να ετοιμάζει σχετική ρύθμιση προκειμένω να χορηγούνται άδειες για τα διεθνή κατά την απαγορευτική περίοδο και σε μηχανότρατες και σε γρι γρι στο σύνολό τους, γιατί δεν μπορεί να δίνονται άδειες κατ’ εξαίρεση σε κάποια σκάφη.
Αυτό γίνεται τη στιγμή που τα αποθέματα έχουν πληγεί σοβαρά από την ανεξέλεγκτη  παράνομη και μη προλογική χρήση αλιευτικών εργαλείων και πρακτικών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κύριε Υπουργέ, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταστρέφει τα οικοσυστήματα και τους ιχθυοπληθυσμούς, θέτοντας υπό κατάρρευση το σύνολο του αλιευτικού κλάδου και προσπαθώντας με μικροπολιτικές προσεγγίσεις να εξυπηρετήσει υμετέρους δίνοντας το δικαίωμα της αλιείας μηχανοτρατών και γρι γρι στα διεθνή ύδατα.
Η δραστηριότητα αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες συγκρούσεις τον κλάδο με τα διαφορετικά εργαλεία καθώς επίσης και με τη διοίκηση.
Μην δημιουργείτε σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα έναν ακόμη παράγοντα κατάρρευσης του αλιευτικού κλάδου και των οικοσυστημάτων.
Παρακαλούμε να ανακληθεί το δικαίωμα της έκδοσης αδειών από τις περιφέρειες και να μην χορηγηθεί καμία άδεια κατά τη διάρκεια της απαγορευτικής περιόδου στα διεθνή.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την ενημέρωσή μας σχετικά.

Για το Δ.Σ
Ο πρόεδρος                                                                              Ο γενικός γραμματέας

Κοτσόργιος Δημήτριος                                                               Παγώνης Παναγιώτης       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!