Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Σχετικά με τον έλεγχο των ιπποδυνάμεων


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στη συνάντηση που είχε η οργάνωσή μας, στις 08/01/2013, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες, επιβεβαιώθηκε αυτό που χρόνια είχαμε επισημάνει.
Το Υπουργείο με παρότρυνση της Ε.Ε ξεκινάει ελέγχους για τον προσδιορισμό της πραγματικής ιπποδύναμης των επαγγελματικών σκαφών αν και γνωρίζουν αμφότεροι ότι η σχέση 1:1 ιπποδύναμης και χωρητικότητας δεν τηρείται σε καμία χώρα της Ε.Ε.
Μάλιστα τονίζουν ότι στους «παραβάτες» θα υποβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις όπως είναι η αφαίρεση της άδειας αλιείας του σκάφους κλπ.
Το πρόβλημα αυτό δεν ξεχωρίζει κανένα αλιευτικό εργαλείο, ούτε μικρά και μεγάλα σκάφη. Χτυπάει όλα τα αλιευτικά σκάφη, μικρά και μεγάλα, με στόχο να ξεκληρίσει την ελληνική αλιεία δένοντας στα λιμάνια και αφαιρώντας τις επαγγελματικές άδειες από 15000 σκάφη παράκτιας και μέσης αλιείας.
Η συσπείρωση όλων των δυνάμεων της αλιείας για το χτύπημα του συγκεκριμένου στόχου, δηλαδή την ανατροπή της σχέσης 1:1 για την ιπποδύναμη και τη χωρητικότητα, που αποτελεί το πιο βλακώδες κομμάτι της ΚΑλΠ και θέτει σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια των ψαράδων, μόνο στην νίκη μπορεί να μας οδηγήσει.
Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλισθεί αφενός μεν η ασφάλεια των αλιέων αφετέρου δεν η απελευθέρωση των ιδιοκτητών σκαφών από κάποιους αετονύχηδες των επιθεωρήσεων που πλουτίζουν από τον ιδρώτα, το αίμα και την αγωνία των ψαράδων.
Σας καλούμε όλους να οργανώσουμε αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα από κοινού για να επιβάλλουμε την δίκαιη λύση που έχει να κάνει με την ασφάλεια της ίδιας μας της ζωής.
Από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανένας ψαράς και για κανέναν λόγο.
Δεν έχουμε το περιθώριο ή το δικαίωμα να χάσουμε αυτόν τον αγώνα .

Ήττα σημαίνει αποχώρησή μας από την θάλασσα.
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!