Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμη ένα βήμα προς την κατάρρευση του κλάδου...


Με την υπ’ αριθ. 9112.7/7/2012 απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η κυβέρνηση της φτώχειας και της υποτέλειας προχώρησε ακόμη σε ένα βήμα φέρνοντας τους ψαράδες πιο κοντά στην οικονομική κατάρρευση.
Με την ως άνω Υ/Α εφαρμόζεται το άρθρο 9 του ΕΚ 1224/2009 και του εφαρμοστικού του, τον 402/2011, με τους οποίους επιβάλλεται σκάφη άνω των 12μ και κάτω των 15μ να τοποθετήσουν Δορυφορικό Σύστημα Καταγραφής Στίγματος αλιευτικών σκαφών.
Δεδομένο ότι τα παράκτια σκάφη δεν έχουν συρόμενα εργαλεία και δεν υπόκεινται σε περιορισμούς, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποίησαν οι υπουργοί την διάταξη στο άρθρο 9 που δίνει την δυνατότητα στο κράτος μέλος να εξαιρεί τα σκάφη άνω των 12μ και κάτω των 15μ, σε πρώτη φάση, από την τοποθέτηση του ΔΣΚΣ.
Καλούμε τους ψαράδες όλης της χώρας να είναι σε ετοιμότητα για το μεγάλο αγωνιστικό πανελλαδικό συλλαλητήριο, για το οποίο η ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Στον αγώνα αυτό όλοι μαζί.
Παράκτια – Μηχανότρατες – Γρι γρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!