Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Για την ενημέρωση των αλιέων


Η οργάνωση μας έχει αποφασίσει λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την καταμέτρηση των πραγματικών ιπποδυνάμεων των αλιευτικών σκαφών, να διοργανώσει πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα με μαζικό συλλαλητήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα με βασικό σύνθημα την κατάργηση της σχέσης 1 προς 1 για τις ιπποδυνάμεις των σκαφών και την κατάργηση της 4225.1/03/05 εγκυκλίου του ΥΕΝ με δεδομένο ότι το σύνολο του αλιευτικού στόλου της χώρας όπως και το σύνολο των χωρών μελών της Ε.Ε δεν είναι εναρμονισμένο με τον ΕΚ 2371/2002, πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες να καταργηθεί αυτό το απαράδεκτο κομμάτι της ΚΑλΠ το οποίο κρατάει δέσμιους τους ψαράδες από τους αετονύχηδες των τοπικών κλιμακίων επιθεωρήσεων οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη σχέση 1:1 θησαυρίζουν από τους ψαράδες αλλά και ταυτόχρονα τους ταλαιπωρούν.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέσα στις επόμενες 10 ημέρες αν προτίθεστε σαν οργάνωση να συμμετάσχετε προκειμένω από κοινού, παράκτια και μέση αλιεία, να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα.
Από παράγοντες των υπουργείων και της πολιτικής ηγεσίας έντεχνα αφήνεται να κυκλοφορεί στους κύκλους του αλιευτικού κλάδου ότι οι έλεγχοι θα είναι τυπικοί και όχι ουσιαστικοί. Δεν θα πρέπει να εξαπατηθούμε από αυτή τη λογική γιατί ανά πάσα στιγμή το τυπικό μετατρέπεται σε ουσιαστικό στραγγαλίζοντας την αλιεία της χώρας.
Ξεκινάμε κύκλο ενημέρωσης και των αλιευτικών οργανώσεων των χωρών της Ε.Ε προκειμένω να διεθνοποιηθεί το πρόβλημα ώστε να αναγκαστεί η Επιτροπή μπροστά στο αδιέξοδο το οποίο έχει οδηγήσει η ίδια τους αλιευτικούς στόλους των κρατών μελών, να ανακαλέσει τον καταστροφικό κανονισμό που αφορά τη σχέση 1 προς 1.
Ελπίζουμε στην ουσιαστική συνεργασία σας μαζί μας, η οποία πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή για μια σειρά συνεργασίες που αφορούν συνολικά τη βιωσιμότητα του αλιευτικού κλάδου της χώρας.
Με αγωνία περιμένουμε την ανταπόκριση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!