Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίθηκε το διαχειριστικό σχέδιο για τη μηχανότρατα. Εντός του Νοέμβρη θα κατατεθεί για τη βιντζότρατα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αναθεωρημένη πρόταση για το διαχειριστικό σχέδιο για τις μηχανότρατες, την οποία κατέθεσε το ΥπΑΑΤ. Η αναθεωρημένη πρόταση υπεβλήθη από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων για τα αλιευτικά μας εργαλεία αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας μας έναντι της Ε.Ε.
Μετά το διαχειριστικό σχέδιο για το αλιευτικό εργαλείο γρι γρι, το διαχειριστικό σχέδιο για τη μηχανότρατα είναι το δεύτερο σε σειρά που εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε εκκρεμότητα βρίσκεται, από τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας, και το διαχειριστικό σχέδιο για τις βιντζότρατες, το οποίο θα κατατεθεί από το ΥπΑΑΤ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στο Νοέμβριο.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι της Ε.Ε. και των Ελλήνων αλιέων. Η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων για τα αλιευτικά εργαλεία αποτελεί σημαντική υποχρέωση, τόσο ως προς την εναρμόνιση με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, όσο και ως προς την προώθηση της «Γαλάζιας Ανάπτυξης» και της αειφόρου διαχείρισης της αλιείας. Στο Υπουργείο καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των αλιευτικών μας πόρων και του ευαίσθητου επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων».
Προέλευση ΔΤ ΥΠΑΑ&Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!