Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση σε σχόλιο στημένου αναγνώστη...

Παραθέτουμε το σχόλιο που έγινε στην ανάρτηση μας με τίτλο "Ανακοίνωση προς τους συναδέλφους αλιείς και προς κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη":

"Έστω και σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ο συνδικαλισμός μπορεί να βοηθήσει τους συναδέλφους αλιείς !!!
Γιατί αυτό δεν γίνεται ???
Γιατί έχουμε επιτρέψει να αποφασίζουν άλλοι για εμάς.....χωρίς εμάς ???
Γιατί ο κλάδος πλήττεται βάναυσα.....αμαχητί.....χωρίς να "ανοίξει" ρουθούνι ???
Τελικά τα "κλουβιά" έχουν τόση δύναμη ???
Διαλύσατε το παρόν μου, μην διαλύσετε και το μέλλον των παιδιών μου !!!

Ένας μη διαπλεκόμενος παράκτιος."


Αγαπητέ φίλε,
Ένας μη διαπλεκόμενος παράκτιος, όπως υπογράφεις, αφήνοντας να αιωρείται ότι εμείς στην Ένωση είμαστε διαπλεκόμενοι, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει το θάρρος και τη δύναμη λόγω της έλλειψης εξαρτήσεων να δημοσιοποιεί τα στοιχεία του όταν μάλιστα κάνει τόσο σοβαρές καταγγελίες.
Αν δεν το κάνει θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αδαείς, για να μην πω προβοκάτορας, πράγμα που είναι και το πιο πιθανό από το ύφος και την ποιότητα του κειμένου.
Όμως πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο για αυτό.
Επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεις, ένας αλιευτικός σύλλογος μπορεί να βοηθήσει και να εκπροσωπήσει τους αλιείς σε επίπεδο δήμου.
Η κλαδική εκπροσώπηση σε δεύτερο και τρίτο βαθμό ήταν αναγκαιότητα και κατακτήθηκε.
Η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας (Σ.Α.Ε)  και οι Ομοσπονδίες είχαν αποκτήσει παρεμβατικότητα μέσα από τον μηχανισμό που είχαν δημιουργήσει σε εθνικό αλλά πολύ περισσότερο σε ευρωπαικό επίπεδο.
Με αγώνες κατορθώσαμε να συμμετέχουμε σε όλες τις δομές που χαράσσονταν η αλιευτική πολιτική και να ανατραπεί το στάτους που υπήρχε μέχρι τότε υπερ της βιομηχανικής αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών και να αντιμετωπιστεί η παράκτια αλιεία θετικά.
Αρκετοί κανονισμοί στο περιεχόμενό τους φέρουν τις θέσεις της Σ.Α.Ε.
Όμως η φασιστική πολιτική της σοσιαλίζουσας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον πρωτεργάτη της κυβερνώσας αριστεράς υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη, με τον φασιστικό νόμο 4015/2001 διέλυσε τις Ομοσπονδίες και την Συνομοσπονδία για να ανακόψει τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί υπερ της παράκτιας αλιείας.
Όμως πάλι δεν μας έπιασαν στον ύπνο. Είχαμε οργανώσει την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών.
Όσο για το ότι ο κλάδος πλήττετε αμαχητί χωρίς να "ανοίξει ρουθούνι" μάλλον θα είσαι ένα από τα κομματόσκυλα εκείνα που δεν συμμετείχαν σε κανένα από τα μαχητικά συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα, την απεργία πείνας και τις μεγάλες δυναμικές συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και βόλο, στην κατάληψη της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και σε ένα σωρό άλλες κινητοποιήσεις.
Όσο για την ''μεγάλη δύναμη'' που έχει η υδατοκαλλιέργεια πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Σ.Α.Ε με διάφορους φορείς, δημάρχους και φυσικά πρόσωπα, αγωνίστηκαν ενάντια στο χωροταξικό για την υδατοκαλλιέργεια διεκδικώντας στην σύνταξή του τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και όλων των φορέων που εμπλέκονται.
Έχουμε κι εμείς παιδιά και για αυτά αγωνιζόμαστε.
Εσύ όμως πρέπει να μας πεις για ποιους αγωνίζεσαι γιατί όπως γράφεις δεν είχες παρελθόν και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για το παρόν σου και για το μέλλον σου.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να συγκρουόμαστε με αυτό το σύστημα που κατέστρεψε τη χώρα και την αλιεία αλλά και με τους στρατιώτες του, ένας από τους οποίους είσαι και εσύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!