Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απαγόρευση της αλιείας του μπακαλιάρου το μήνα Φεβρουάριο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η 271/2576/16-01-2014, Υπουργική Απόφαση για τη θέσπιση του σχεδίου διαχείρισης για την ρύθμιση της διενέργειας αλιείας για τη μηχανότρατα.
Στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαχείρισης για την διενέργεια αλιείας με το αλιευτικό εργαλείο δίχτυ τράτας βυθού θεσπίζονται τα κάτωθι μέτρα:
α. Πρόσθετη απαγόρευση της αλιείας για τα επαγγελματικά σκάφη που αλιεύουν με δίχτυ τράτας βυθού σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια από 24 έως και 31 Δεκεμβρίου και από 24 έως και 31 Μαΐου κάθε έτους.
β. την απαγόρευση της αλιείας για τα επαγγελματικά σκάφη παράκτιας αλιείας που αλιεύουν με στατικά δίχτυα και παραγάδια στοχεύοντας άτομα του είδους Merluccius merluccius (μπακαλιάρος), καθόλο το μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους. 
Στοχευόμενη θεωρείται η αλιεία εφόσον στις πραγματοποιούμενες εκφορτώσεις τα άτομα του είδους Merluccius merluccius, αντιπροσωπεύουν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% του συνολικού αριθμού των ατόμων που εκφορτώνονται.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την απόφαση

7 σχόλια:

  1. αυτό δεν ξαναγινε οι μηχανότρατες 30 μετρα καραβια να τραβανε και τα καικακια να δενουν στο λιμανι και να κοιτανε .εκτος αυτου δεν υπαρχει ένα ατομο πληρωμα εκτος του καπετανιου να είναι ελληνας ολοι αιγυπτιοι . και τα λευτουδακια μας που ψωνιζουμε ψαρια όλα στην αιγυπτο.μπραβοοο κυρια πετρου που βοηθατε και εσεις στην αναπτυξη του τοπου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου μπήκανε και αλωνίσανε στους κολπους οι μηχανότρατες τωρα ηρθε η ωρα να σταματήσουνε αυτά τα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΤΡΕΧΑΤΗΡΙΑ αλλα να μη σταματησουν τα οικολογικα καραβια των 30μετρων που το καθενα πεταει τονους ολοκληρους ψαρακια εξαιτιας των παρανομων διαστασεων ματιου του σακου και του ανυπαρκτου ελεγχου των λινενικων αρχων .ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε ας οργανωθούμε και ας ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις ενωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΠΑΡΑΧΤΙΑ ΑΛΙΕΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΑΥΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΛΑ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙΚΙΑ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΜΙΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΙΑ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΔΙΧΤΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΤΟ ΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απευθύνομαι στους άσχετους που βγάζουν τους νόμους για την αλιεία,συγκεκριμένα για την απαγόρευση αλιείας του μπακαλιάρου με παραγάδια και δίχτυα: Αφού θέλετε να προστατεύσετε τον μπακαλιάρο τον συγκεκριμένο μήνα γιατί δεν απαγορεύεται γενικά η αλιεία του με όλα τα εργαλεία όπως μηχανότρατα που είναι η ποιο καταστροφική; Αν και έπρεπε να τους βάλετε περιορισμούς τους αφήνετε ελεύθερους να δουλεύουν χειμώνα -καλοκαίρι.Το φουκαρά τον παράκτιο που αργοπεθαίνει καθημερινώς κοιτάτε να τον καταστρέψετε με νόμους και απαγορεύσεις . Αυτά είναι τα χάλια σας και μη χειρότερα!
    Λυπάμαι πολύ για το κράτος που ζούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να την ψηφισουμε την κυρια δαμανακη για όλα αυτά που κανει. φως φαναρι αφου το ειπε πριν λιγο καιρο ότι οι ελληνες πρεπει να μαθουν να τρωνε ψαρια υδατοκαλλιεργιας. ετσι μας εκενε και με τον τονο και την μεγαλυτερη ποσοστωση την πηραν τα γρι γρι και εμας από 116 αδειες τις κανανε 15. ερχονται και αλλα σε λιγο θα παμε να λυσουμε καβο και θα μας πουν που πατε ρεεεε απαγορευται το ψαρεμα εισαστε ολοι παρανομοι.ας κινητοποιηθούμε γρηγορα και θα δειτε αποτέλεσμα . κοιταξτε τι εγινε στην ουκρανια που επιμενανε πως μαλακωσε η κυβερνηση με 0 φορολογια κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα "κλουβήσια" συμφέροντα είναι τεράστια και οι παράκτιοι δεν πρόκειται να τα νικήσουν αν δεν κινηθούν γρήγορα και μαζικά. Τέρμα η "κουβέντα", αγώνας διαρκείας και μάλιστα στην θάλασσα όχι στους δρόμους. Υπάρχουν "στόχοι" που αν οι παράκτιοι μαζικά τους "ενοχλήσουν" θα λυθούν τα προβλήματα σε....δέκα λεπτά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε!