Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ερασιτεχνική αλιεία σε σκάφη αναψυχής


Το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, με ευθύνη της πολιτικής του ηγεσίας, προωθεί νομοθέτημα με το οποίο θα επιτρέπει σε όλα τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής και στους επιβαίνοντες να αλιεύουν ερασιτεχνικά χωρίς άδειες αλιείας. Το κείμενο των αγνώστων συντακτών δόθηκε για δυο – τρεις μέρες προς διαβούλευση και έπειτα αποσύρθηκε χωρίς να λάβουν γνώση οι άμεσοι εμπλεκόμενοι και προχώρησε στην υλοποίηση.
Είναι απορίας άξιο πως ο Υπουργός, κ. Βαρβιτσιώτης αγνοεί ότι όσον αφορά τη διαχείριση της αλιείας αρμόδιο είναι το ΥΠΑΑ&Τ και με βάση τον αλιευτικό κώδικα βγαίνουν οι όποιες αποφάσεις για την διαχείριση.

Αλλά μάλλον γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει.
Τη στιγμή που η επαγγελματική αλιεία της χώρας καταστρέφεται από την ανύπαρκτη στρατηγική, τους αδέξιους χειρισμούς και το οικονομικό αδιέξοδο, αυτός επιχειρεί στο όνομα της ανάπτυξης να καταστρέψει τα πάντα.

Αυτή η ενέργεια δηλώνει ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν αντιμετωπίζει τα πράγματα σοβαρά και υπεύθυνα αλλά σαν μοχλό στήριξης της καταρρέουσας κυβερνητικής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό.


Οι ψαράδες δεν θα το αφήσουν να περάσει απαρατήρητο. Θα είναι ένα από τα ζητήματα της μεγάλης κινητοποίησης που ήδη οργανώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!