Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Επιστολή συμπαράστασης σε συνάδελφο

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας, στον Υπουργό Οικονομικών και στις κοινοβουλευτικές ομάδες σχετικά με την ταλαιπωρία που υφίσταται συνάδελφος αλιέας.

Αναλυτικά η επιστολή...
                                                                     
"Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Υπουργό Οικονομικών και τον προϊστάμενο του τελωνείου Στυλίδας κ. Δεμίρη Δημήτρη, οι οποίοι μπόρεσαν να επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στη ‘‘λαθρεμπορία’’ των καυσίμων  που διενεργείται στα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη.
Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, οι οποίοι με την πολιτική τους δίνουν τα κίνητρα στους φύλακες του δημόσιου συμφέροντος να σταματούν κάθε μορφή παράνομης δραστηριότητας και λαθραίου εμπορίου στα καύσιμα.
Αγαπητοί κύριοι, καταδικάστηκε σε πρώτο πρόστιμο 14.673,50€ με την υπ’ αριθ. Δ.Α./Φ.30.Γ/782/05-03-2012 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας ο συνάδελφος Ανάργυρος Μουστάκας του Εμμανουήλ κάτοικος Φθιώτιδας για τον παρακάτω λόγο.
Ανευρέθηκαν  στη δεξαμενή του σκάφους του 3,25 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης σε σύνολο 50 λίτρων, δηλαδή σε μια οικονομική διαφορά 1,95 €!
Αν κάποιος πραγματικά με πρόθεση προσπαθεί να αποκρύψει και να κλέψει φορολογικά το δημόσιο τότε θα έπρεπε να είναι καταδικαστέος ανεξαρτήτως του ποσού γιατί η κλοπή είτε είναι μικρή είτε μεγάλη έχει την ίδια αξία.
Το παράλογο είναι ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος ως επαγγελματίας αλιέας παίρνει αδασμολόγητο καύσιμο 1400 λίτρα μηνιαίως για να καλύπτει τις ανάγκες του σκάφους του.
 Ο συγκεκριμένος συνάδελφος την περίοδο εκείνη απορρόφησε 400 λίτρα το μήνα, πράγμα που μας δηλώνει ότι είχε αποθεματικό σε επιπλέον αδασμολόγητο καύσιμο 1000 επιπλέον λίτρων. Συνεπώς δεν υπήρχε καμία πρόθεση ούτε λογική αγοράς καυσίμου θέρμανσης για το αλιευτικό το οποίο θα κόστιζε περισσότερο από το αδασμολόγητο πετρέλαιο κίνησης.
Ο συνάδελφος με απολογητικό του υπόμνημα ζήτησε να ελεγχθεί το καύσιμο από τον προμηθευτή του και από τον πρατηριούχο, ο οποίος πριν τον έλεγχο εφοδίασε το σκάφος με πετρέλαιο λαμβανομένου υπόψη ότι την περίοδο εκείνη το ίδιο βυτίο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές τροφοδοτούσε  με πετρέλαιο θέρμανσης τις οικίες της περιοχής. Ο έλεγχος αυτός δεν έγινε ποτέ.
Το ποσοστό ‘‘νόθευσης’’  που ανευρέθει αλλά και η ανθρώπινη λογική καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι το πετρέλαιο θέρμανσης που ανιχνεύτηκε ήταν μέσα στη μάνικα γιατί σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η μικρή ποσότητα.
Και πάλι κλείνοντας να συγχαρούμε ξανά τον προϊστάμενο του τελωνείου κ. Δεμίρη, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που επέφεραν πλήγμα στο λαθρεμπόριο καυσίμων αξίας 1,95€, καταστρέφοντας μια ολόκληρη οικογένεια χωρίς να δεχτούν αν εξετάσουν επί της ουσίας το ζήτημα.
Θεωρούμε τον συνάδελφο εξιλαστήριο θύμα και αυτούς που το έπραξαν απαράδεκτους γιατί τη στιγμή που με τόσο ακρίβεια έπληξαν το λαθρεμπόριο καυσίμων βάζοντας στα δημόσια ταμεία 1,95€ παραμένει ανέγγιχτο το λαθρεμπόριο με τους μεγάλους λαθρέμπορους ενώ αρνήθηκαν να εξετάσουν εις βάθος το θέμα, ψηφίζοντας ταυτόχρονα νόμους με τους οποίους διασφαλίζουν ότι δεν θα υποστούν διώξεις οι τραπεζίτες που έδωσαν τα θαλασσοδάνεια και που μαζί με την κυβέρνηση οδηγούν την χώρα στην εξαθλίωση και στον εξευτελισμό.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ που μπορέσατε να καταστρέψετε άλλη μια ελληνική οικογένεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!