Αγωνιζόμαστε για ένα βιώσιμο αλιευτικό κλάδο, για μια αειφόρα αλιεία σε υγιή οικοσυστήματα και για να ενδυναμώσουμε τις δημοκρατικές αξίες, την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη στους ψαράδες.

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Υποβάθμιση τους πρωτογενούς τομέα η ίδρυση ΠΟΑΥ στην Πιερία

Όταν έγινε το χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες φάνηκε ξεκάθαρα ότι κάποιοι έθεσαν σε εφαρμογή το μέτρο εκείνο που στόχευε στην κατάργηση της αλιείας της χώρας η οποία στοχεύεται παράλληλα και από άλλες πλευρές.
Προ ημερών με δελτίο τύπου το ΥΠΑΑ&Τ ανακοίνωσε ότι υπεγράφη σχέδιο Π/Δ με βάση το οποίο ιδρύεται η πρώτη Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην περιοχή της Πιερίας.
Επιπλέον ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την δημιουργία ΠΟΑΥ στον Θερμαϊκό και τον Ευβοϊκό.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η δήλωση του Υπουργού, ότι δηλαδή οι ζώνες αυτές θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα!
Δεν μας λέει όμως ότι για το χωροταξικό ο εισαγγελέας είχε παραπέμψει στη βουλή όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς γιατί διαπίστωσε παράνομες πράξεις.
Όπως και να έχει το πράγμα αυτό δεν είναι ανάπτυξη αλλά υποβάθμιση του πρωτογενούς τομέα.
Χιλιάδες στρέμματα θάλασσας πλέον θα δοθούν στην υδατοκαλλιέργεια και θα είναι για τους ψαράδες απαγορευμένα πεδία.
Αυτό σε συνδυασμό με τα καταδυτικά πάρκα, τις δραστηριότητες στην παράκτια ζώνη και τα θαλάσσια πάρκα που κάποιοι δήθεν υπεύθυνοι οραματίζονται  θα καταστρέψουν την αλιεία της χώρας  μας θυσιάζοντας την στο βωμό δραστηριοτήτων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και κάποιον Μ.Κ.Ο.

Κοτσόργιος Δημήτριος
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε!